شماری از بانوان در ولایت بغلان که مصروف صنایع دستی میباشند، خواهان برگزاری نمایشگاهها و بازاریابی برای محصولات شان استند. آنان از مسئولان حکومتی میخواهند که در این زمینه همکاری کنند، زیرا مصارف زندگی خیلی از خانوادهها وابسته به این کاروبار میباشد. مسئولان در ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت بغلان اما میگویند که این اداره برای حمایت از بانوان متشبث، برنامههایی را روی دست دارد.
به گزارش انصار، صنایع دستی؛ شغلی که بیشترین زنان و دختران بازمانده از کار و آموزش به آن رو آوردهاند. شماری از زنانی که در ولایت بغلان مصروف این شغل میباشند، از حکومت میخواهند که با راهاندازی نمایشگاهها و فراهم کردن زمینه صادر شدن صنایع دستی آنان به دیگر کشورها، از آنان حمایت کند.
بی بی شیرین ستاری، مسئول یکی از شرکتهای صنایعدستی که سالهای زیادی از همین طریق مصارف خانوادهاش را تأمین کرده، میگوید که برای دهها دختر نیز زمینۀ آموزش خیاطی را فراهم کرده است.
در همین کارگاه صنایع دستی، دخترانی نیز مصروف خیاطی و صنایع دستی میباشند که پس از بسته شدن دروازههای مکاتب و پوهنتونها بهروی شان، به خاطر رهایی از مشکلات روحی و روانی به این شغل روآوردهاند.
حسیبا، یکی از کارآموزان کارگاه خیاطی میگوید:"بعد از آنکه مکتبها بسته شد، مراکز آموزشی نیز بسته شد، دیدم که برای دختران هیچ زمینۀ آموزش نیست، مجبور شدم به حرفه خیاطی روبیاورم."
مسکا، یکی دیگر از این دختران که شاگرد صنف هشتم مکتب است میگوید:"وقتی مکتبها بسته شد و نمیتوانستیم دیگر درس بخوانیم، روزها در خانه خستهکن میشد. به خاطر مصروفیت و سرگرمی به خیاطی روآوردیم. ما میخواهیم مکتبهای مان باز شود و دوباره درس بخوانیم."
در همین حال، شماری از زنان صنعتکار از نبود بازار فروش برای تولیدات شان نگرانی دارند. آنان از حکومت میخواهند که با راهاندازی نمایشگاههای ملی و بینالمللی، آنان را در بخش بازاریابی همکاری کند.
رویا شفیق، یکی از این زنان صنعتکار و استاد کارگاه خیاطی میگوید:"کاروبار ما قبلا خوب بود، اما در این اواخر بازار کمرنگ شده و ما نمیتوانیم تولیدات خود را بفروشیم، حمایت کننده هم نداریم. اگر حکومت و یا نهادهای حمایت کننده برای ما مواد خام فراهم کنند، تولیدات ما بیشتر خواهد شد. از مسئولان میخواهیم زمینه را برای صادر شدن تولیدات ما به بیرون از کشور فراهم سازند."
شفیقه، یکی دیگر از این صنعتکاران میگوید:"بهخاطر رونق کار و بار و پیشرفت صعنت، ما به برنامههای اقتصادی و نمایشگاههای بینالمللی ضرورت داریم. در پلخمری دختران برای پیشرفت کار شان، در قسمت مواد خام با مشکل مواجه استند."
در همین حال مسئولان در ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت بغلان میگویند که این اداره برای حمایت از بانوان متشبث، برنامههایی را روی دست دارد.
مولوی عزت میر حقانی، آمر فرهنگ و گردشگری ریاست اطلاعات و فرهنگ بغلان میگوید:"مثل سال گذشته، ما برنامه داریم تا یک نمایشگاه خیلی خوب و دوامدار را برگزار کنيم تا فرهنگ بغلانی به نمایش گذاشته شود و دستاوردهای زنان بیشتر شود."
این درحالیست که شماری از زنان صنعتگر تاکید دارند که درحال حاضر دیگر زمینههای کاری و آموزشی بهروی زنان و دختران مسدود است و تعداد کثیری از زنان و دختران تلاش دارند تنها از طریق صنایع دستی مصارف خانوادههای شان را تامین کنند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/29608